Kuidas hoida sushipulki

Vaatamata Jaapani köögi populaarsusele ja tänapäeva eurooplase lojaalsusele selle traditsioonilistele toitudele, on siiamaani lahtine küsimus, kuidas sushipulki õigesti käes hoida.

Paljude arvates on sushipulkade kasutamine tingitud tavapärastest traditsioonidest, meetod ise aga on ammu oma aja ära elanud ja üleüldse ebamugav. Kuid pulkade selline kuju on tingitud täiesti õigustatud põhjustest.

Sushi söömise protsessi keerulisemaks tegemine pulki kasutamata on lihtsamast lihtne ja pärast mõnda katset saadakse aru, et need on mitte ainult hea alternatiiv tavalistele söögiriistadele, vaid ainus normaalne viis tutvumiseks traditsioonilise Jaapani köögiga.

Esimeseks probleemiks võib olla sushi kastmesse kastmine. Kui pulkade asemel kasutada tavalist kahvlit, põhjustab see sushi deformeerumise, see võib laguneda ja tagajärjeks on riisiosakeste sattumine kastmekaussi.

Traditsioonilises Jaapani köögis kasutatakse mitut liiki pulki. Levinumateks loetakse ühekordseid puust pulki. Nenda valmistamise põhimaterjaliks on bambus. Tokios kasutatakse seejuures tavalistest pikemaid ja jämedamaid pulki.

Üha enam koguvad populaarsust plastist pulgad, mis võimaldab nende söögiriistade hinda oluliselt vähendada. Üsna nõutud on ka metallist sushipulgad. Kõige sagedamini kasutatakse nende valmistamiseks hõbedat. Aasia köögis on levinud ka luust valmistatud pulgad. Eliitklassi sushipulgad võivad vahel olla valmistatud ka nefriidist, kuid need lähevad enamasti siiski suveniiriks.

Kuidas sushipulki õigesti käes hoida

Alumine pulk tuleb panna nimetissõrme peale, ülemise peab sõrmede vahele võtma nagu hoiaksite tavalist pastakat. Selline haare tagab sushi pulkade vahel fikseerimiseks vajalikud liigutused.

Kohane on meenutada ka söömise ajal järgitavat etiketti. Pulkadega ei ole soovitav osutada teistele restoranis viibijatele. Samuti ei maksa pulkade abil lauanõusid liigutada. Tervitatav ei ole ka, kui te pulgad riisi sisse torkate või lihtsalt lauale jätate – selleks on olemas spetsiaalne alus, mille peavad lauale tooma kõik Aasia köögiga toidukohad.

Posted in: