Tempura

 

tempura-makid

VALIGE TÄIDIS ENDA MAITSE JÄRGI

Jaapanlastele ei tundu tempura maki enam ammu ebatavaline roog – seda saab proovida peaaegu igas söögiasutuses. Peamine erinevus klassikalisest sushi´st ja rullidest on taina kasutamine. Kõige populaarsemaid koostisosi on krevetid, lõhe, angerjas, philadelphia juust, värsked köögiviljad (näiteks kurk või paprika).

Tainas valmistatud mereandide eripära on see, et nad säilitavad oma kasulikud omadused kauem. See kehtib ka maitse kohta – näiteks, tainas muutuvad krevetid eriliseks, mis teebki roa ainulaadseks. Mõistmaks, kui suur on erinevus teiste roogadega, piisab mis tahes muu roa soojendamisest, mille tagajärjel selle maitse tugevalt muutub. Seetõttu on kombeks pakkuda tempura maki kuumalt.